Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Liderler Anıtkabir’de buluştu, Yeni Havalimanı’ndaki resepsiyonda Erdoğan yalnız

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki devlet erkânı Anıtkabir’i ziyaret etti. Ziyarete CHP, MHP ve İYİ Parti liderleri de katıldı. Sabah resmi törende bir araya gelen liderler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu akşam İstanbul’da yeni yapılan havalimanında vereceği resepsiyona katılmayacak.

Anıtkabir’deki törende Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Erdoğan, Anıtkabir özel defterine “Aziz Atatürk; Cumhuriyetimizin ilanının 95’inci yıldönümünde Türk milletini temsilen büyük bir gurur ve heyecanla manevi huzurundayız. Bu vesileyle siz ve silah arkadaşlarınız başta olmak üzere tüm gazilerimizi saygıyla yâd ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün Cumhuriyetimizin 95’inci yıldönümünü, dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul’daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz. Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış, Türkiye’nin gücünün, kararlılığının 95 yılda elde ettiği başarıların bir sembolüdür. Ruhunuz şad olsun” yazdı.

Her yıl 29 Ekim’de Ankara’da yapılan geleneksel Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu ise bu yıl İstanbul’da yeni yapılan havalimanında gerçekleştirilecek. Sabah Anıtkabir’deki törenlere katılan siyasi parti liderleri, İstanbul’daki resepsiyona katılmayacak.

Kemal Kılıçdaroğlu: “Cumhuriyeti Ankara’da kurduk, başkentimize sahip çıkacağız”

Ana muhalefet lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla paylaştığı mesajda “Üstünlerin hukuku yerine, hukukun üstünlüğünü, Saray ve çevresi yerine halkın zenginleşmesini, rantiye sınıfı yerine üretenin kazanmasını, tek adam rejimi yerine demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini savunan bizlerin sorumluluğu, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmaktır. Unutulmamalıdır ki, 16 Mayıs 1919’da bir avuç yol arkadaşıyla İstanbul’dan Samsun’a hareket eden Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu’nun özgürlüğü ve bağımsızlığı ortak paydasında buluşturduğu milyonlarla, Kurtuluş Savaşı’nı zafere ulaştırmayı ve Cumhuriyetimizi kurmayı başarmıştır” dedi. Kılıçdaroğlu dün, kendisine havalimanı açılışına gidip gitmeyeceğini soran gazeteciye, “Hayır, Ankara’da olacağız. Cumhuriyeti Ankara’da kurduk. Ankara’ya, başkentimize sahip çıkacağız. Bizim için en değerli olan odur. Cumhuriyetten başka değerli bir şey yok. Çünkü Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi. Biz ona sahip çıkacağız” cevabını vermişti.

Akşener: “Rantiyecilerin şantiyesinde olmayacağız”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyet Bayramı için partililerle Birinci Meclis binasında bir araya geldi. 29 Ekim resepsiyonunun İstanbul’da yapılacak olmasını eleştiren Akşener, “Bazılarını Cumhuriyet ile barıştıramadık. Birazdan Cumhuriyetin bir geleneği olan resmi törenlere katılacağım. Akşam da Cumhuriyet Resepsiyonu’nda olacaktım. Dünyaya beton ve inşaat olarak baktıkları için, resepsiyonu İstanbul’daki şantiyeye taşıyorlar; bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. O yüzden bugün rantiyecilerin şantiyesinde olmayacağız. Bir kez daha tekrar ediyorum, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yaşının kutlanacağı yer Ankara’dır. İktidarın bugünkü kutlamaları korsan kutlamadır. Devlet korsan gösteri yapamaz. Bugün herkes kendi geleneğinin önüne çıkıyor. Mücahit gelip müteahhit olanlar şantiyede olurken, bizler vatandaşımız yanında Ankara’da olacağız” açıklamasını yaptı.

Bahçeli de İstanbul’a gitmiyor

İstanbul’daki açılışa katılmayacağı duyurulan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, 29 Ekim dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti, bağımsızlığına düşkün, onurlu yaşamaktan başka seçeneği olmayan aziz milletimizin eseridir. Aynı zamanda, Milli Mücadele’nin taçlanmış halidir. Cumhuriyetimizin harcı cumhurun ittifak ve irade haysiyetiyle karılmış; muhafaza ve müdafaası da yine bu duruş ve mücadele anlayışıyla sağlanacaktır. İnancımız budur. Türkiye’nin düşüşünü, inişini, dağılış ve parçalanışını bekleyen, kaldı ki bu melun ve menhus emele hizmet eden kim varsa hem cumhurun varlığına hazımsızlık duyan hem de Cumhuriyet’in payidarlığına hücum eden hainlerdir. Bu hain kadro ve koronun oyunları bir kez daha bozulacak, Türkiye Cumhuriyeti bekasını ve birliğini sonuna kadar koruyacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphe ve endişesi olmamalıdır. Türk milleti tam 95 yıl önce tarihinin en parlak stratejik silkinişlerinden birine imza atarak yedi düveli ve piyonlarını önüne kattığı gibi vatan topraklarından sürüp çıkarmış, işgal planlarını, esaret projelerini yırtıp atmıştır. Her karışında şehit kanı bulunan, her köşesinde isimli isimsiz nice kahramanın kıvrılıp kefensiz yattığı bu cennet vatanın Cumhuriyet’in ilanıyla bahtı açılmış, ufku aydınlanmıştır. Cumhuriyet, zillete set; fazilete avdet, milletin kendi kaderine yön vermesine açık davettir.”

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.