Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meksikalılar yeni havalimanına “hayır” dedi

Meksika’nın başkenti Meksiko’da yeni bir havalimanı kurulmasına dair referandumda sandıktan yüzde 69,95’le “hayır” çıktı. Yüzde 31’i tamamlanan milyarlarca dolarlık dev projenin inşaatı 2015 yılında başlamıştı.

İnşaat alanının havadan görünümü.

BBC Mundo’nun haberine göre ulusal düzeyde 538 belediyede gerçekleştirilen referandumda halk, önceki Başkan Enrique Peña Nieto zamanında başlatılan “Meksiko Yeni Uluslararası Havalimanı” projesine hayır dedi. Ülkedeki seçmen sayısının yüzde 1’inden daha az insanın -1 milyon 67 bin- katıldığı referandumda hayır oyları yüzde 69,95 oldu.

Seçmenler yeni havaalanı yerine, görevdeki Başkan Andrés Manuel López Obrador’un hâlihazırdaki havalimanını yenileştirme ve yakındaki bir askeri üsse iki yeni pist inşa etme planına onay verdi.

Tartışmalı bir proje

Havalimanın inşaatı son ayların en tartışmalı konularından biri. Başkan Obrador, inşaatın yasadışı olduğuna dair eleştirilere maruz kalınca ülkeyi referanduma götürdü.

Bu yılın başında projenin toplam maliyetinin 12,5 milyar dolar olacağı öngörülüyordu. Fakat Meksika pesosundaki değer kaybından sonra proje maliyeti 15 milyar dolara yükseldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.