Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Clara Luciani: Fransız müziğinin müstakbel kraliçesi

Clara Luciani, Fransa’da isminin anlamından yola çıkılarak bu aralar Fransız müziğinin “küçük ışığı” olarak çağrılıyor. Nisan 2018’de çıkan “Sainte Victoire” albümü kısa geçmişine rağmen Fransa’nın en çok konuşulan müzik olaylarından biri haline geldi. Fransa’nın önde gelen birçok yayın organı, ona sayfalarında yer ayırdı. Fransızlar hâlâ onu neden bu kadar çok sevdiklerini yeterince anlamış da değiller. Luciani, şimdiden birçok müzik eleştirmeninin de takdirlerini toplamış durumda.
1992 yılında Marsilya’nın Bouches-du-Rhônen bölgesinde yer alan Martigues’de doğan sanatçı, 19 yaşında Paris’e giderek burada La Femme ve Nouvel Vague gibi gruplarla birlikte çalıştı. Daha sonra kendi başına bir albüm yapmaya karar veren Luciani, 6 Nisan 2018 tarihinde “Sainte Victoire” albümünü piyasaya çıkardı. Fransa’nın taşrasından Paris’e gelmesini ise Jacques Demy’nin ünlü filmi Les Demoiselles de Rochefort’daki “La Chanson des Jumelles” şarkısının sözleri ile anlatmayı tercih ediyor: “Şu ana kadar taşrada yaşadım ve oradan sıkıldım. Hayatımın bundan sonrasını Paris’te geçirmek istiyorum.”
Sonradan Paris’e gelmesine rağmen Luciani, birçok kişi için Paris’i temsil eden değerlerden biri olmuş durumda. Luciani de Parisli olmayı Paris’te doğmakla değil de o ruha sahip çıkmakla tanımlıyor zaten.
Müziği belli bir kalıba uymasa da rock ve elektronik pop tarzını bir araya getirdiği söylenebilir. Fakat iyi bir dinleyici için müziğinin çok daha fazla öğeyi içinde sakladığı hemen hissedilecektir. Hem müziği hem de sesi sizi yer yer zamanda bir yolculuğa çıkaracaktır. Velvet Underground, Nico, Patti Smith, Marianne Faithfull ve Françoise Hardy gibi isimler onu ve müziğini en fazla etkileyenler arasında. Bunun dışında sıkı bir sinema ve edebiyat tutkunu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.