Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakkari’de Süngü Tepe üs bölgesi topçu bataryasında meydana gelen patlamada 25 asker yaralandı, olayla ilgili yayın yasağı geldi

Milli Savunma Bakanlığı internet sitesinden Hakkari’de bir üste atış esnasında meydana gelen patlama sonucu 25 askerin yaralandığını, 7 askerin ise enkaz altında kaldığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle: “Hakkari’de bir üs bölgemizde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda yaralanan 25 kahraman silah arkadaşımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Yedi kahraman silah arkadaşımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Şemdinli Sulh Ceza Hakimliği, İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Süngü Tepe Üs Bölgesi’ndeki patlamayla ilgili yayın yasağı kararı verdi.

Sulh Ceza Hakimliği, kararında, ilçenin Gelişen bölgesi Süngü Tepe Üs Bölgesi Topçu Bataryası’nda meydana gelen patlama olayıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği vurgulandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri komutanı ile birlikte bölgeye gitti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.