Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cenk Yiğiter serbest bırakıldı

Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi tarafından gözaltına alınan, KHK ile ihraç edilen öğretim üyesi Dr. Cenk Yiğiter, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Emniyet’teki sorgusunda 2015 ve 2016 yılında yaptığı sosyal medya paylaşımlarının ve Eğitim-Sen’in eylemlerinin sorulduğu Yiğiter, savcılığa ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Yiğiter, “PKK adına faaliyette bulunmak” suçuyla Emniyet’te sorgulanmıştı.

 

Yiğiter son olarak, 4 Ekim’de son duruşması görülen davada ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası almış, mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı da vermemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.