Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gürkan Korkmaz, İstanbul Maratonu’nu anlattı: “Onlarca ALİKEV koşucusu vardı, kampanyada 220 bin lira bağış topladık”

Vodafone’un sponsor olduğu 40. İstanbul Maratonu tamamlandı. Onlarca koşucu ise Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV) düzenlediği kampanyaya destek olmak için maratonda yer aldı. 220 bin lira bağış topladıklarını belirten Gürkan Korkmaz, bağışlar sayesinde bu sene 160 çocuğa burs verdiklerini söyledi. 42 kilometre koşan ilk otizmli olarak yeni bir rekora imza atan Can Demirci de  adımlarını otizme dikkat çekmek için attı.

Saat 09.00’da iki kıtayı birbirine bağlayan maratonun startının verilmesiyle sporcular, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne doğru hareket etti. 15 kilometre koşusunu erkeklerde Kenyalı Shadrack Korir, kadınlarda ise milli atlet Yasemin Can kazandı.

Maratonda koşucuların yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu yer aldı. Bunlardan biri de ALİKEV’di. Her sene Maraton’a katılan ALİKEV koşucuları bu sene de her kategoride yarıştı. ALİKEV Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Korkmaz, Maratonla ilgili şunları söyledi:

“Maraton çok güzel geçti. Halk Koşusu’nun yanı sıra 42K, 15K ve 10K yarışlarında da Ali İsmail’in düşleri peşinde, onun tişörtleriyle koşan onlarca koşucu vardı. Maratonda da 15 kişi koştu. Bunlardan biri de bendim.”

Kampanya 25 Kasım’a kadar devam ediyor

Toplanılan bağışlara da değinen Korkmaz, “Bağış olarak şu anda 220 bin lira toplandı ancak kampanyamız devam ediyor. Kampanya 25 Kasım’da sonlanacak. Herkesi kampanyamıza bağışla destek olmaya çağırıyoruz. Bu sene bursiyer sayımız 160’a ulaştı. Tam 160 öğrenciye burs sağlıyoruz” diye konuştu.

Gürkan Korkmaz’ın ve diğer ALİKEV koşucularının yanı sıra Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve babası Şahap Korkmaz da maratonda yer aldı.

 

 

 

İstanbul Maratonu’nda 42 kilometre koşan otizmli Can Demirci rekor kırdı

Tohum Otizm Vakfı da her seviye için farklı parkurların bulunduğu Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda; otizme dikkat çekmek ve Tohum Otizm Vakfı’nda okuyan otizmli çocuklara eğitim desteği sağlamak için gönüllü koşucularıyla yer aldı.

42 kilometreyi koşan ilk otizmli olarak yeni bir rekora imza atan “dünyanın ilk otizmli Iron Man’i” unvanlı Can Demirci, Tohum Otizm Vakfı ile adımlarını otizme dikkat çekmek için attı.

Doğuştan gelen ve yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel farklılık olan otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kuramamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin, çocuklarında akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatrına başvurmaları gerekiyor.

Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde 50’sinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul ve Vodafone tarafından bu yıl “Sağlık İçin Koş” temasıyla düzenlenen Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda her yıl olduğu gibi bu yıl da en renkli görüntüler Halk Koşusu’nda yaşandı.

Tekerlekli sandalye ile yarışan engelli sporcuların startı ile başlayan Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda 42K Maraton, 15K, 10K, ve Halk Koşusu yapıldı.

Yarışta her yıl olduğu gibi, köprü üzerinde kahvaltı yapan, kostümleriyle  yarışa katılan, sürpriz evlenme teklifinde bulunanlar da oldu. Sağlıklı yaşama dikkat çeken vatandaşlar renkli görüntüler oluştururken, 87 yaşındaki Gazi Mehmet Ali Borç Bitiren de koşuya katıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.