Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CNN, Donald Trump’ı mahkemeye verdi

Amerikan haber kanalı CNN, ABD Başkanı Donald Trump ve bazı Beyaz Saray yetkilileri hakkında, muhabirleri Jim Acosta’nın Beyaz Saray’daki akreditasyonunu iptal ettikleri gerekçesiyle dava açtığını duyurdu. Dava dilekçesinde, Acosta’ya konulan yasağın ABD Anayasası’nda güvence altına alınan basın ve ifade özgürlüklerini ihlal ettiği savunuldu.

CNN’den yapılan açıklamaya göre söz konusu dava, Washington Bölge Mahkemesi’nde açıldı. Açıklamada, hem CNN’in hem de Jim Acosta’nın avukatlarının davaya müdahil olduğunu, Başkan Trump dışında, Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly, Basın Sözcüsü Sarah Sanders, İletişim Birimi’nden Bill Shine, Gizli Servis Direktörü Joseph Clancy ve ismi açıklanmayan ve Acosta’nın basın kartına el koyan bir Gizli Servis memuru hakkında da dava açıldığı belirtildi. Özel olarak CNN ve Acosta’yı ilgilendirse de, davanın genel olarak basın özgürlüğü ile ilgili bir sorun oluşturduğu ve yaşananlara kayıtsız kalınması durumunda ileride başka yayın organları ve gazetecilere de aynı muamelede bulunulmasının yolunun açılacağı dile getirildi.

Geçen hafta salı günü Beyaz Saray’daki bir basın toplantısı sırasında, Başkan Trump ve gazeteci Acosta arasında bir polemik yaşanmış ve tartışma sonrası CNN’in Beyaz Saray Başmuhabiri Acosta’nın akreditasyon kartına Gizli Servis elemanları tarafından el konulmuştu.

Geçen cuma günü CNN, Beyaz Saray’a bir mektup göndererek, Acosta’nın basın kartının geri verilmesini talep etmiş ve bu yapılmadığı takdirde, konunun yargıya taşınacağı uyarısında bulunmuştu.

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.