Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (50): Ayşe Çavdar ve Berrin Sönmez ile siyasette yeniden Atatürk damgası

Femfikir’in bu haftaki konukları Başkent Kadın Platformu üyesi, feminist yazar Berrin Sönmez ile antropolog ve gazeteci Ayşe Çavdar oldular.

Sönmez, Çavdar ve Eliçin, Atatürk’ün siyasete yeniden damga vurması etrafındaki güncel tartışmalarla, I. Dünya Savaşı’nın sona erişinin 100. yıldönümü etkinlikleri sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un gündeme getirdiği “milliyetçilik ile yurtseverlik” ayrımını ele aldılar.  Programda, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma günü öncesinde durum değerlendirmesi de yapan Sönmez ve Çavdar, Sıla ve Ahmet Kural olayı için getirilen uzlaştırma önerisinin kanuna aykırı olduğunu belirterek bu öneriyi getiren yetkililerin suç işlediğine dikkat çektiler.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.