Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener: “Diyanet İşleri Başkanı’nı görevden alın”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Kadir Mısıroğlu ziyaretine çok sert tepki gösteren Akşener, Erbaş’ın görevden alınması çağrısında bulundu.

Akşener’in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Atatürk’e hakaret eden bir adama gidecek başka bir gün yok muydu?”

“Türk milleti dün işgale izin vermediği gibi, bugün de yarın da izin vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bir tarafta ezana dil uzatanlarla mücadele ediyoruz. Diğer tarafta kurucu iradeye savaş açanlarla. Cuma hutbesinde Cumhuriyetin kurucularına bir Fatiha’yı çok görenler bir müptezele ziyarete gitti. Dün sosyal medyadan sordum, bugün buradan da soruyorum. İşgal altındaki 18 adamıza atanan papazlara da gidecek misin? Atatürk’e hakaret eden bir adama gidecek başka bir gün yok muydu? Oraya, o adamın bağlı bulunduğu dış merkezlere mesaj vermek için mi gittin? Sayın Cumhurbaşkanı size sesleniyorum: Tarihi dizilerden ve fesli müptezelden öğreniyorsunuz. Bu içimizi acıtıyor. Tarihi ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyenden değil, gel bizden öğren. O adamı danışmanlığınızdan, Diyanet İşleri Başkanı’nı da görevden alın.”

“Mondros’u kutlamaya mı gittiniz?”

“Beyefendi Fransa’da 1. Dünya Savaşı’nın bitişini kutlamaya gitti. Şunu iyi dinle; Türkler için 1. Dünya Savaşı İzmir’de bitmiştir. 1. Dünya Savaşı’nı kabul etmeyen ve İstiklal Harbi’ni başlatan meclisi temsilen neden gittiniz oraya? Mondros’u kutlamaya mı gittiniz? Aç kulağını iyi dinle; Türkler, Türk Milleti savaşın sonucunu tanımayan tek millettir!”

“Yandaş müteahhidi kurtaracağım diye milletimize yapılan sosyal yardımları kesme”

“Ağa milletle eğleniyor. Diyor ki; refah seviyesi artmış, millet sabah akşam et yemiş ve et fiyatları ondan artmış. Allah’tan korkun be! Hayvancılığı bitirdiniz. Millete şarbonlu et yedirdiniz. Bakın, Tarım Bakanı kişi başına yıllık et tüketimimiz 15 kilo diyor, Avrupa’da bu rakam 80 kilo; onlarda zam yok. Her 3 gençten birinin işsiz olduğu ülkede hangi refahtan bahsediyorsun. Öğünler eksilip lokmalar küçülürken, siz hangi sofralardasınız? Fransa Kraliçesi Marie Antoinette demişti ya “Ekmek bulamazlarsa pasta yesinler” diye. Bunlar da öyle işte. Yandaş müteahhidi kurtaracağım diye, milletimize yapılan sosyal yardımları kesme.  İYİ Parti olarak takip edeceğiz.”

“Millete plan değil pilav lazım”

“Rahmetli Demirel’in dediği gibi “Millete plan değil pilav lazım pilav.” Saray’ın bahçesine dikilen hurma ağaçları üşümesin diye yurt dışından makine getirtiyor, ama vatandaş bu kış üşüyecek mi diye düşünmüyor. 81 milyon hurma kütüğü değil ki, insan evladı. Doğalgaz uçtu. Kömürün, odunun fiyatı fırladı. Ne yakacak bu millet? Saray’dan bir çık, katrilyonluk uçaktan in, 300 araçlık konvoyundan çık. Erdoğan’a bir çağrıda bulunuyorum: Asgari ücret 1603 TL. Canlı yayında bir evin masraflarını ayır. Buradan cebinde tek kuruş kalırsa biz susup oturalım; bir daha hiç konuşmayalım. Madem her şeyi biliyorsunuz çıkıp anlatın, vatandaş da bilsin.”

“Suriyeli öğrenciye tam 1200 TL burs veriliyor”

“Ekonomide kurtuluş savaşı veriyoruz deyip, kendi maaşına yüzde 26 zam yapmak cepheden kaçmak demektir. Ülkeyi uçuracağım diye yola çıktı; bir tek sizler ve çevreniz uçtu, millet sürünmeye devam ediyor. 177 bin öğretmen açığımız var, 400 bin atanamayan öğretmenimiz var. İntihar eden gencecik öğretmenlerimiz var. Yapın şu atamaları diyoruz, kaynak yok diyorlar. Çeşitli bahanelerle kadroya almadığın taşeronları soruyoruz, yukarı bakıyor. Ama konu Suriyeliler olunca para çok. Doğu illerimizde nüfus çoğunluğu yakalanmak üzere. Ev sahibi Suriyeliler, Türkler mülteci. Sağlık hizmetleri bedava, dükkan açana vergi yok. Burs isteyen öğrenciye beleşçi diyor ya, Suriyeli öğrenciye tam 1200 TL burs veriliyor.”

“Habur’da Oslo’da siz yan yana, ele ele değil miydiniz?”

“Fırat’ın doğusu, batısı demeden bölgedeki terör temizlenmelidir. Gerekirse bir kara harekâtıyla bölge tamamen kontrol altına alınmalıdır. ABD, 3 teröristin başına ödül koymuş. Bırakın bunları da, yerini bildiğiniz o teröristleri paketleyin de Türkiye’ye verin. Kim kiminle yürüyecekse yürüsün uğurlar olsun, biz milletimizle yürüyeceğiz. İktidarın başı memuruyla cevap verdi. AKP ile HDP’yi yan yana getirmek beyhude bir çabaymış. Onları ben yan yana getirmedim ki. Habur’da Oslo’da siz yan yana, ele ele değil miydiniz? Çadır mahkemelerde teröristler rahatsız olmasın diye Türk bayrağını indirdiniz.”

“Andımız tartışmalarını gündeme getirdiler”

“Tam da işlerine gelecek zamanda Andımız tartışmalarını gündeme getirdiler. Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay’a  Andımız için verdiği dilekçede öyle bir şey söylemiş ki, sussak gönül razı değil. Bu ülkenin Milli Eğitim Bakanlığı diyor ki: “Türk kimliği çok geç ortaya çıkmıştır.” Türk kimliği sonradan ortaya çıkmış bir ulusmuş, hadi oradan be! Bu cahilliğe ben ne diyeyim. Siz Ergenekon Destanı’nı okumadınız mı? Selçuklu sultanlarının Türkçe emirleri, millet bilinci için yeterli değil mi? 1000 yıl önce ne diyor Göktürk kitabelerinde: “Türk milletinin adı ve ünü yok olmasın diye, babam Kağan’ı, annem Hatun’u, yükselterek tahta çıkaran Tanrı!” Cumhurbaşkanlığı forsundaki yıldızların anlamını da mı bilmiyorsunuz? 16 Türk devletini simgeler, isimleri farklı olsa da hepsine Türk milleti denir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.