Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump: Fethullah Gülen’in iadesi gündemimizde yok

ABD Başkanı Donald Trump, Kaliforniya’ya gitmek üzere Beyaz Saray’dan ayrılırken gazetecileri sorularını yanıtladı. Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin bir soru sorulan Trump, “Bu şu anda değerlendirdiğimiz bir şey değil. Türkiye için ne yapacağımıza bakıyoruz, her zaman bakıyoruz. Açıkçası tüm iyi ilişkilerimizin olduğu ülkeler için bunu yapıyoruz” dedi. Türkiye ile iyi ilişkileri olduğunu söyleyen ABD Başkanı, “Türkiye ile iyi bir ivme yakaladık. Biliyorsunuz Rahip Brunson’u geçen haftalarda verdiler. Cumhurbaşkanı ile çok iyi ilişkilerimiz var. Dostum o benim. Güçlü, sert ve zeki bir adam” diye konuştu.

Amerikan televizyon kanalı NBC News, geçtiğimiz günlerde yayınlanan haberinde Beyaz Saray’ın, Adalet Bakanlığı ve FBI’a, Türkiye’nin Gülen’in iadesi talebinin yeniden değerlendirilmesi talimatını verdiğini iddia etmişti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.