Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump: “Ses kaydını dinlemek istemiyorum, benim için bir anlamı yok. Korkunç bir kayıt, vahşi bir kayıt”

CIA yetkililerinin güvenilir kaynaklara dayandırarak yaptıklarını söyledikleri değerlendirme, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ın Cemal Kaşıkçı cinayetiyle olan ilişkisine dair şimdiye dek en kesin açıklama olmasıyla dikkati çekiyor.

Washington Post’un haberine göre, CIA değerlendirmesini açıklamadan önce, Cemal Kaşıkçı ile Muhammed bin Salman’ın kardeşi Suudi Arabistan Washington Büyükelçisi Halid bin Salman arasındaki telefon görüşmelerini dinledi. Görüşmede Halid bin Salman, Kaşıkçı’ya belgeleri almak için Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na gitmesi gerektiğini söyledi ve ona güvende olacağına dair garanti verdi.

Büyükelçi Salman’ın Kaşıkçı’nın öldürüleceğini bilip bilmediği kesin değil. Fakat Halid bin Salman’ın aramayı kardeşi Muhammed bin Salman ile aynı lokasyondan yaptığı belirlendi. Suudi makamları ise iddiaları reddetti.

Trump: “Ses kaydını dinlemek istemiyorum, benim için bir anlamı yok. Korkunç bir kayıt, vahşi bir kayıt”

Fox News’e konuşan ABD Başkanı Donald Trump kayıtların ellerinde olduğunu kabul etti. Devamında ise Kaşıkçı’nın öldürülmesine dair ses kayıtlarını dinlemenin kendisi için anlamsız olduğunu ve kayıtları dinlemek istemediğini söyledi. Dinlemediğini söylemesine rağmen Başkan Trump, kayıtların “acı verici ve korkunç” olduğunu belirtti.

Aynı gün Trump, Muhammed bin Salman’ın ile bir telefon görüşmesinde Prens’in kendisine cinayetle ilgisi olmadığını söylediğini belirtti. “Kim bilir?” diyerek sözlerine devam eden Trump, cinayete dair şüphelerinin sürdüğünü de ima etmiş oldu.

Trump ayrıca, CIA Başkanı Gina Haspel ile görüşmesinden sonra salı günü konuya dair “eksiksiz bir raporun” yayınlanacağını açıkladı.

Suudi Arabistan Kralı Salman Şura Konseyi’ne seslenecek

Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz, Veliaht Prens ile yaptığı ülke turu kapsamında bugün (19 Kasım Pazartesi) Şura Konseyi’ndeki yıllık konuşmasını gerçekleştirecek. Suudi Basın Ajansı’nın bildirdiğine göre konuşma, ülkenin iç ve dış politikası üzerine olacak.

Al Jazeera’nin haberine göre, konuşmanın CIA’nın Kaşıkçı cinayetinden Veliaht Prens Salman’ı sorumlu tutan değerlendirmesini takiben ABD Kongresi’nden kınama çağrılarının yükselmesinden sonra gelmesi dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.