Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (51): İştar Gözaydın, Sezin Öney ve Hürrem Sönmez ile AİHM’nin Demirtaş kararı

Femfikir’de Işın Eliçin’in konukları bu hafta İştar Gözaydın, Hürrem Sönmez ve Sezin Öney’di. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) HDP eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş kararını değerlendiren Femfikir ekibi, AİHM’nin geçen hafta muhalif Rus siyasetçi Alexei Navalny davasında benzer bir karar açıkladığını hatırlatarak, Ankara ve Moskova’nın siyasi muhaliflerin keyfi bir şekilde tutuklandığı ülkeler olarak öne çıktığına dikkat çektiler. Programda Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri’nin Avrupa Birliği’nin kapısının Türkiye’ye kapatılması önerisiyle sunduğu rapor ve sağlıkta torba yasa tasarısı da ele alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.