Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

25 kişinin öldüğü Çorlu tren faciasının görüntüleri ortaya çıktı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018 tarihinde yaşanan tren kazasında 25 kişi ölmüş 341 kişi yaralanmıştı. Kaza ile ilgili dava açılabilmesi için üç ay boyunca bilirkişi raporunun hazırlanması beklendi. 8 Ekim 2018 tarihinde 33 sayfalık bilirkişi raporu Prof. Dr. Bekir Sıddık Binboğa Yarman, Prof. Dr. Mustafa Karaşahin, Arş. Gör. Engin Bıçakcı, Hakan Bozbulut ve Bedri Duman imzalarıyla yayınlandı. Bilirkişi raporunun yayınlanmasının üzerinden 45 gün geçmesine rağmen halen dava açılmadı.

8 Temmuz’daki kazanın görüntüleri Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz’ın imzasıyla bugün yayınlandı. Kokpit içi, yan arka ve ön kamera görüntülerinin yer aldığı haberde, kaza esnasında ray ve çevresinde su birikintisi olmadığına dikkat çekildi.
Hürriyet Gazetesi’ne konuşan avukat Turan Hançerli, ”Göçük tren geçerken değil, önceden meydana gelmiş. Topraktaki yumuşamanın selle ve yağmurla ilgisi yoktu. Günlerdir sürüyordu. İhmal önceden tespit edilebilir ve kaza önlenebilirdi. Bakım ve kontrol yükümlülüğünün yerine getirilmemesinden kaynaklı ağır bir ihmal var” dedi.
8 Temmuz 2018 tarihli Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yaptığı basın açıklamasında, kazanın aşırı yağış sonucu gerçekleştiği tespiti yapılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.