Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin 41. Başkanı George H. W. Bush (Baba Bush) hayatını kaybetti

 

1989-1993 yılları arasında görev yapan ABD’nin 41. Başkanı George Herbert Walker Bush hayatını kaybetti. Bush ailesinin sözcüsü Jim McGrath’in verdiği bilgiye göre; uzun süredir tedavi gören 94 yaşındaki George Bush, Teksas eyaletinin Houston kentinde hayata veda etti.

Bush’un aynı adı taşıyan oğlu George Bush tarafından yayınlanan açıklamada, “Jeb, Neil, Marvin, Daro ve ben kayda değer 94 yıllık yaşamının ardından babamız Bush’un öldüğünü açıklamaktan dolayı üzgünüz. George H.W. Bush yüksek bir karaktere sahipti ve bir evladın isteyebileceği en iyi babaydı” denildi.

Kasım 1988’de düzenlenen seçimlerde Ronald Reagan’ın yerine ABD başkanlığına seçilen Cumhuriyetçi Partili Bush, 20 Ocak 1989’da göreve başlamıştı. Bush bu göreve seçilmeden önce CIA Direktörlüğü ve kendisinden bir önceki Başkan Reagan’ın yardımcılığı görevlerini yürütmüştü. İkinci Dünya Savaşı’nda savaş pilotu olarak görev yapan Bush ayrıca, İkinci Dünya Savaşı’nda aktif olarak görev yapmış son ABD başkanıydı.

Tarihi dönemeçlerde başkanlık yapmıştı

George Bush; Berlin Duvarı’nın yıkılması, Sovyetler Birliği’nin tarihe karışıp Demir Perde’nin çökmesi ve Körfez Savaşı gibi tarihi dönemeçlerde ABD başkanlığı koltuğunda oturmuştu. Bush, 1992 Kasım’ındaki seçimlerde Demokrat Partili aday Bill Clinton karşısında seçimi kaybetmiş ve siyasi hayatını noktalamıştı.

George H. W. Bush’un oğlu George Bush da 2001-2009 yılları arasında ABD’nin 43. Başkanı olarak görev yapmıştı. George H.W. Bush’un eşi Barbara Bush da sekiz ay önce hayatını kaybetmişti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.