Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hollanda’da mahkeme yaşından dolayı iş bulamayan bir kişinin yaş küçültme talebini reddetti

The Guardian’ın haberine göre, Hollanda’da 69 yaşındaki Emile Ratelband yaşından dolayı iş bulamadığı için yaş küçültme talebiyle mahkemeye başvurdu. Ancak mahkeme onun bu talebini geri çevirdi.

Ratelband yaşını 20 yıl küçültmek istedi. Bu ilginç talep bir anda dünyanın gündemine de geldi. Ratelband geçen ay Arnhem’de bir mahkemeye başvurdu ve yaşının 49 olarak yeniden düzenlenmesini istedi. Gerekçe olarak da iş ve aşk hayatında yaşından dolayı tecrübe ettiği zorlukları gösterdi.

Kendisini 69 yaşında değil, çok daha genç hissettiğini söyleyen Ratelband, yaş değiştirme talebinin tıpkı cinsiyet ve isim değiştirme gibi normal bir şey olması gerektiğini ifade etti. Ancak mahkeme Ratelband’ın bu talebini reddetti. Mahkeme karar gerekçesinde, yaş faktörünün okula gitme ve oy kullanma gibi birtakım sorumluluklar doğuran bir unsur olmasından ötürü, Ratelband’ın talebinin kabul edilemez olduğunu belirtti. .

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.