Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Steve Bannon ve Çinli kaçak milyarderin ortak düşmanı: Çin

The New York Times’ta çıkan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın eski baş stratejisti Steve Bannon Beyaz Saray’dan kovulduktan aylar sonra, Çinli bir milyarderle sık sık görüşmeye başladı. Söz konusu kişi rüşvet verme, dolandırıcılık yapma ve kara para aklama suçlarından Çin’de en çok arananlar listesinde yer alan Guo Wengui.

Wengui, Çin hükümetini sert bir şekilde eleştiriyor ve uzun zamandır ABD hükümetinden siyasal mültecilik talep ediyor. Wengui ve Bannon, 2017 yılı Ekim ayından bu yana görüşmeler gerçekleştiriyor. Bı toplantılarda Çin Komünist Partisi, yolsuzluk ve Güney Çin Denizi’ndeki Amerikan deniz tatbikatlarının konuşulduğu belirtiliyor. İkili ayrıca, Çin’de hükümetin baskısına maruz kalan kişiler için 100 milyon dolarlık bir fon kurmayı ve bu insanlara yardım etmeyi amaçlıyor.

Wengui geçtiğimiz hafta “İkimiz de Çin hükümetinin yaptıklarını beğenmiyoruz, bu yüzden ortaklaştık” dedi. Görünen o ki, Çin’de hükümet karşıtı politikalar için Bannon strateji belirlerken bunun kaynağı Wengui’den gelecek. Bannon bu tür hamlelerin popülist ve milliyetçi gündemle uygun olduğunu da belirtiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.