Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Linyit Kömürü: Sağlık etkileri ve sağlık sektöründen tavsiyeler -Konuk: Funda Gacal

Birleşmiş Milletler 24’üncü İklim Değişikliği Konferansı (COP24) ikinci haftasına girerken, HEAL Sağlık ve Çevre Birliği (Health and Environment Alliance) yeni araştırmasında Türkiye’nin dünyada en çok linyit tüketen dördüncü ülke olduğunu açıkladı.

HEAL Sağlık ve Çevre Birliği, yayımlanan ‘Linyit Kömürü: Sağlık Etkileri ve Sağlık Sektöründen Tavsiyeleri’ raporunda halk sağlığının korunması ve hava kirliliğinin önlenmesi için bütün termik santrallerin kapatılması ve Türkiye’nin linyit tüketiminden vazgeçmesi çağrısında bulundu. Raporu hazırlayan ekipten Sağlık ve Çevre Birliği Türkiye Danışmanı Funda Gacal ile Türkiye’nin kömüre dayalı enerji politikasını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.