Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güneş Sistemi’ndeki en uzak nesne: Farout

The New York Times’ın haberine göre, astronomlar Güneş’e 11 milyar mil uzakta bulunan Farout takma adlı nesnenin Güneş Sistemi’nde uzun zamandır varlığı tartışılan dokuzuncu gezegen için önemli bilgiler sağladığını düşünüyor.

Astronomlar Güneş’in oldukça uzağında olan yeni bir dünya keşfetti. O kadar uzak ki onu bulanlar ona Farout (Oldukça uzak) diyor. Bu nesne Güneş’e 11 milyar mil mesafede. Bu yönüyle Farout, Güneş Sistemi’nin en uzak nesnesi. Gezegen statüsü elinden alınan Plüton’dan 3 kat uzaklıkta.

Pazartesi günü toplanan Uluslararası Astronomi Birliği’ne bağlı Minör Gezegenler Merkezi’nden yapılan açıklamada, bu yeni nesneye 2018 VG18 adı verildi.

Eskiden Plüton’un Güneş Sistemi’nin sınırı olduğu kabul edilirdi. Ancak 1992 yılından itibaren, astronomlar Neptün’ün ötesinde Plüton benzeri birçok nesne keşfetti. Bu bölgeye Kuiper kuşağı deniyor. Bunun ötesinde ise boşluk olduğu düşünülüyordu. Ancak Farout tam olarak bu bölgede yer alıyor. Bilim insanları teknoloji ilerledikçe bu bölgede daha fazla keşif yapabileceklerini düşünüyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.