Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada-Çin gerginliği büyüyor: Üçüncü Kanada vatandaşının da gözaltına alındığı doğrulandı

Çin merkezli teknoloji devi Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei’nin kızı ve aynı zamanda şirket CFO’su Meng Wanzhou’nun tutuklanmasıyla başlayan Kanada-Çin gerginliği devam ediyor. Pekin yönetimi eski bir Kanadalı diplomatın ardından bir Kanada vatandaşını daha gözaltına aldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying perşembe günü yaptığı açıklamada, gözaltına alınan Kanada vatandaşının adının Sarah McIver olduğunu ve “kaçak istihdam” nedeniyle idari cezaya çarptırıldığını aktardı. Hua aynı zamanda önceki iki gözaltının aksine, bu gözaltının “ulusal güvenlik” endişeleriyle bağlantılı olmadığını ifade etti.

Daha önce gözaltına alınan Kanada vatandaşları eski diplomat Michael Kovrig ve işadamı Michael Spavor nedeniyle iki ülke arasındaki arasında ilişkiler gerilmişti. Gözaltına alınan McIver’ın ise Kanada’da öğretmenlik yaptığı öğrenildi.

CBC‘e konuşan bir Kanadalı parlamenter, öğretmenin ailesiyle görüştüğünü ve kendisine McIver’ın Çin’de “aylardır sorunsuz şekilde çalıştığını ancak Çinli yetkililerin birdenbire vizesiyle ilgili sorgulamada bulunduğunu” söylediklerini ifade etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.