Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kolombiya’da ateşkesi kabul etmeyen gerilla lideri “Guacho” öldürüldü

Kolombiya’da hükümet ile FARC arasında 2016 sonunda imzalanan ateşkesi kabul etmeyen “Guacho” lakaplı Walter Arizala, cuma günü Kolombiya-Ekvador sınır bölgesinde düzenlenen operasyonla öldürüldü. Guacho’nun öldürüldüğüne dair resmi açıklamayı bizzat Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque yaptı.

Kolombiya devleti, ateşkesi kabul etmeyen bir grubun başına geçen Guacho’nun Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaloa için çalıştığını ileri sürüyordu. 29 yaşındaki Guacho 2018’in Mart ayında Ekvadorlu iki gazeteci ve şoförlerinin kaçırılıp öldürülmesi; Nisan ayında da yine Ekvadorlu bir karı-kocanın kaçırılıp öldürülmesinden sorumlu tutuluyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.