Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli: “CHP, ateşle oyun olmayacağını öğrenecektir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Bahçeli “CHP, YSK’yı tanımıyorsa seçime de katılmasın” dedi. Bahçeli’nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“MHP’yi ve Cumhur İttifakı’nı çukura çekemeyecekler”

“Emperyalizmin zalim emellerini tesis etmek için çırpınan siyasilerin MHP’yi ağzına alabilmek için 40 gün 40 gece yürek yemeleri tavsiyemdir. Tutsak alınmışlar haberleri yok! Ne var ki Türkiye’yi tutsak alamayacaklar. MHP’yi ve Cumhur İttifakı’nı çukura çekemeyecekler. Onlar Türk milletinden yiyeceği şamarla silinip gidecekler.”

“31 Mart’a şaibe bulaştırmak siyasi etikle bağdaşmaz”

“Ülkemiz tarihi bir dönemeçtedir. Küresel baskılar günden güne artmaktadır. Zillet figüranlarını gayet iyi biliyoruz. CHP’liler YSK’yı tanımıyormuş. Hayali seçmenler oluşturuluyormuş. Bu iddiaların amacı 31 Mart’ı gölgelemek, sabote etmektir. CHP, YSK’yı tanımıyorsa seçime de katılmasın. Katılacaksa iddialarını ispatlasın. 31 Mart’a şaibe bulaştırmak siyasi etikle bağdaşmaz. CHP, ateşle oyun olmayacağını öğrenecektir.”

İstifa tartışması sürecekse, Meclis tüzüğünün 14. maddesi çözüm yoludur”

“Meclis Başkanlığı için yeter şart milletvekili olmaktır. Belediye başkan adaylığı için istifa etmesi gerektiğini söylemek yanlış, arızalı ve maksatlıdır. Görevi TBMM’den almıştır. Adaylık hususunda milletvekilliğinden istifası söz konusu olmadığına göre, TBMM Başkanlığından istifasına da gerek yoktur. Buna rağmen tartışma sürecekse, Meclis tüzüğünün 14. maddesi çözüm yoludur. Bu kapsamda seçim propaganda ve yasaklarının başladığı tarihten oy verme tarihine kadar, başkan vekillerinden birine vekalet verebilecektir. Polemikler de böylece bıçak gibi kesilecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.