Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rahaf el Kunun: “Umarım yaşadıklarım, kadınların özgür ve cesur olması için ilham kaynağı olur”

18 yaşındaki Rahaf Muhammed el Kunun, Twitter üzerinden hayatının tehlikede olduğunu duyurmuş, kendisi için verilen uluslararası mücadele sonucunda Tayland’dan ülkesi Suudi Arabistan’a iade edilmemişti. Sonrasında Kanada, genç kadına sığınma hakkı tanımıştı.

Cumartesi günü Kanada’da yeni hayatına başlayan el Kunun, verdiği ilk röportajında kendi hikayesinin Suudi Arabistan’da bir değişime önayak olmasını ve daha “cesur ve özgür” olmaları için
Suudi kadınlarına ilham vermesini diledi. El Kunun “Bence Suudi yönetiminden ve istismarından kaçan kadınların sayısı artacaktır, çünkü yönetimi durdurabilecek bir sistem yok. Umarım benim yaşadıklarım, diğer Suudi kadınların özgür ve cesur olması için ilham kaynağı olur ve kanunların değişmesini tetikler.”

Bangkok Havalimanı’ndaki otelde yaşadıklarına da değinen el Kunun, bir veda mektubu yazdığını ve Suudi Arabistan’a gönderilme kararı çıksaydı otelde hayatına son vereceğini söyledi.

Twitter’daki çağrısının ardından dünya genelinde büyük destek gören el Kunun “Ben baskı ve zulümden kurtulmak istedim. Özgür olmak istedim. İstemediğim adamla asla evlenemezdim. Onun izni olmadan çalışamazdım bile” dedi.

Kunun ayrıca neden Kanada’nın kendisini kabul ettiğiyle ilgili olarak da “Bu benim seçimim değildi, Birleşmiş Milletler buna karar verdi. Tek istediğim bir ülkenin beni korumasıydı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.