Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadın danışanına cinsel sarkıntılıkta bulunduğu iddiası ile yargılanan psikolog Murat Paker 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Klinik psikolog/terapist Dr. Murat Paker’in hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kadın danışanına yönelik cinsel sarkıntılık suçu işlediği iddiası ile açılan dava bugün sonuçlandı. 

Davanın Çağlayan Adliyesi’ndeki son duruşması, Paker’in avukatlarının talebi ile izleyicilere kapalı yapıldı. İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi, Paker’e TCK 102/1’den 5 yıl hapis cezası verdi. Bu ceza, “iyi hal”den 4 yıl 2 aya indirildi.

Paker’in danışanı A’nın anlattığına göre, yargılamaya konu olan hadise, Kasım 2015’te meydana geldi. Bir terapi seansı sırasında Paker, danışanına cinsel tacizde bulundu. Bunun üzerine A, beş yıldır devam ettiği terapiste danışmaktan vazgeçti ve şikayetçi oldu.

Paker’in yargılandığı Türk Caza Kanunu’nun 102. maddesinin 1. fıkrası şöyle:

“Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlâl eden kişi, mağdurun şikayeti üzerine, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel davranışın sarkıntılık düzeyinde kalması hâlinde iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.