Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ümit Dikbayır dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in imzasıyla ve taciz suçlamasıyla disipline sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis Başkanlığı’na başvurdu. İYİ Parti’den yapılan açıklamayla, Müşterek Disiplin Kurulu’nun Dikbayır hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. 

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, disipline sevk edilmesinin ardından hakkındaki iddiaların soruşturulması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dikbayır, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı vasıtasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, nüfuzu kötüye kullanma, kişisel verileri ihlal etme suçlarından kendisi hakkında soruşturma yürütülmesini istedi. Dikbayır, dün yayınladığı videoda dava açacağını açıklamıştı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarı üzerine Dikbayır, soruşturmanın yürütülebilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’ndan dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Dikbayır, “Bu işler iftirayla olmaz” diyerek, konuyu yargıya taşıdığını duyurdu.

Dikbayır önce İYİ Parti’nin disiplin organlarına başvurdu

İYİ Parti’de yurtdışına para transfer edildiği, Akşener’in eşinin, oğlunun ve gelinin hesaplarının inceletildiği gibi iddialarla anılmasının ardından Dikbayır, partinin ilgili organlarının işletilmesini istemişti. 9 Kasım’da İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu’na ve TBMM İYİ Parti Grubu Disiplin Başkanlığı’na verdiği dilekçelerle, hakkındaki iddiaların araştırılmasını istedi. Dikbayır’ın iddiaların araştırılması isteğine yanıt verilmedi ancak  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cevabı ihraç talebi oldu.

Disiplin soruşturması başlatıldı

Akşener, 20 Kasım’da taciz suçlaması yönelterek Dikbayır’ı, kesin ihraç talebiyle ve tedbirli olarak disipline sevk etti. MDK ve TBMM Grup Disiplin Kurulu’nun bir araya gelmesiyle oluşturulan Müşterek Disiplin Kurulu bugün (22 Kasım) toplandı. İYİ Parti’den yapılan açıklamayla, kurulun disiplin soruşturmasını başlattığı ve tedbir talebinin kabul edildiği duyuruldu. Yapılan açıklamada Dikbayır’ın tüzüğün dört ayrı maddesini ihlal ettiği belirtildi ancak hangi maddeler olduğuna yer verilmedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.