Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vatozlar, denizatları, deniz tavşanları, karidesler… “Ocean Art 2018″in en güzel fotoğrafları

Sualtı fotoğraf rehberi (underwaterphotographyguide.com) sitesinin 7. kez düzenlediği “Ocean Art” fotoğraf yarışmasının sonuçları belli oldu.

Duncan Murrell’in “Courting Devil Ray Ballet” isimli kurlaşan şeytan vatozları fotoğrafı birinciliğe layık görülmüş.

Yarışmanın birinciliğini, Duncan Murrell’ın yumuşak ortam ışığını kullanarak çektiği “bale” yapan üç şeytan vatozunun zarif bir fotoğrafı kazandı. Dereceye giren diğer eserler arasında bazı şaşırtıcı balık ve deniz yaşamı çekimleri, nadir görülen hayvan davranışları, yenilikçi çekim teknikleri, çarpıcı portreler, foklar, balinalar ve insanlar ile deniz yaşamı arasındaki çarpıcı anlar sayılabilir. Jüri, Ocean Art’ın kazananlarını belirlemek için 70 ülkeden binlerce girişi değerlendirdi.

DSLR Kamera makro dalı birincisi
Süpermakro birincisi

Ocean Art 2018 jürisi, Sualtı Fotoğrafçılık Rehberi’nin yayıncısı Scott Gietler ve sualtı fotoğrafçıları Tony Wu, Martin Edge ve Marty Snyderman’dan oluşuyordu. Yarışmada DSLR, aynasız ve kompakt fotoğraf makineleri ile çekilen fotoğraflar ayrı ayrı değerlendirildi.

Aynasız kamera makro dalı birincisi
Kompakt kamera makro dalı birincisi
Deniztavşanı dalı birincisi
Reefscapes dalı birincisi
Soğuksu dalı birincisi
DSLR geniş açı dalı birincisi
Aynasız kamera geniş açı dalı birincisi
Kompakt kamera geniş açı dalı birincisi

Portre dalı birincisi
Haber fotoğrafı dalı birincisi

Aynasız kamera “davranış” dalı birincisi
Kompakt kamera “davranış” dalı birincisi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.