Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sakarya’da “Tank Palet özelleştirilemez” mitingi

Sakarya’da bulunan 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün özelleştirilmesine karşı TÜRK-İŞ’e bağlı Türk Harb-İş Sendikası miting düzenledi.

Miting için Kocaeli, Ankara, İzmir, Kayseri ve birçok ilden gelenler, öğle saatlerinde Adapazarı Bosna Caddesi’nde bir araya geldi. Mitinge katılanlar pankartlarla buradan yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Gar Meydanı’na yürüdü. Mitinge katılanlar “Tank Palet özelleştirilemez”, “Sakarya uyuma fabrikana sahip çık” sloganlarıyla meydana giriş yaptı.

Meydanda gerçekleştirilen mitinge TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile milletvekilleri, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile partisinin çeşitli illerden gelen 20 milletvekili katıldı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay mitingde yaptığı konuşmada, “Diyorlar ki ‘Bu özelleştirme değil.’ Bunun adı nedir, özelleştirme değilse? Bunu anlayan biri varsa bana anlatsın. Bu olanı anlatsın. Milli Savunma Bakanı’na durumu üç kez anlattım. Bizden ne istiyorsanız, TÜRK-İŞ 1 milyon üyesiyle Harb-İş’in emrinde; parasıyla, vücuduyla. Gördüğüm bir tek şey var; Milli Savunma Bakanlığı’nın emrinde, Türkiye Cumhuriyeti emrinde kalsın fabrika. Tek talebimiz o” dedi.

Medyascope.tv ekibi olarak mitinge katılanlara mikrofonumuzu uzattık.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.