Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çipras Heybeliada Ruhban Okulu’nu ziyaret eden ilk Yunan Başbakan oldu

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, iki günlük resmi bir ziyaret için Türkiye’ye geldi. Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Çipras, ardından İstanbul’a geçti. Çipras, Heybeliada Ruhban Okulu’nu ziyaret eden ilk Yunanistan Başbakanı oldu.

Çipras Ayasofya’da.


Çipras, İstanbul’daki ziyaretlerine Ayasofya’yla başladı. Yunanistan Başbakanı Çipras, Ayasofya’nın ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Heybeliada’ya geçti. Adaya Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti botları eşliğinde gelen Çipras, iskelede kendisini bekleyenlerle selamlaştı, bazı vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Fotoğraflar: Gülseli KENARLI – Güven USTA – Ali AKSOYER- / İstanbul DHA – İHA

Çipras ve beraberindekiler ardından da kendilerini bekleyen tekneye geçerek Heybeliada’ya doğru yola çıktı. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen ziyaret kapsamında ilk kez bir Yunanistan Başbakanı, 48 yıldır kapalı olan Heybeliada Ruhban Okulu’nu ziyaret etti. Okul daha önce 1933 yılında, Yunanistan’da o dönem muhalefet lideri olan Elefterios Venizelos tarafından ziyaret edilmişti.

Çipras, Ruhban Okulu’nda düzenlenen ayine de katıldı. Çipras daha sonra İstanbul’daki Yunanistan Başkonsolosluğu’nda İstanbul’da yaşayan Rumlarla bir araya geldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.