Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Teyit.org’dan yanlış bilgi sorununa multidisipliner çözüm programı: Factory

Teyit.org’un organize ettiği ve farklı disiplinlerden katılımcıların yanlış bilgi sorununa inovasyon ve tasarım odaklı çözümler geliştirmek için bir araya geleceği bir “design sprint” programı olan “Factory”, 9 Mart’ta başlıyor.

Ankara’da 9-10 Mart’ta, İstanbul’da 10-11 Mayıs’ta gerçekleştirilecek etkinliklerde; yanlış bilgi sorununun çok katmanlı bir problem olması nedeniyle medya, iletişim, yazılım, tasarım ve sosyal bilimlerin farklı disiplinlerinden katılımcıların sürece dahil edilmesi planlanıyor.

Etkinliklerde ayrıca; Meedan, Duke Reporters Lab ve Indiana University Network Science Institute’den uzmanlar katılımcılarla buluşacak.

Programın Ankara başvurusu açıldı ve 16 Şubat’a kadar devam edecek. İstanbul başvuruysa 10 Mart’ta açılacak.

Design Sprint nedir?

Google Ventures tarafından geliştirilen ve birçok girişimin ürün ve servis geliştirme süreçlerini hızlandırmak için kullandığı design sprint; problemi anlamlandırma, çözüm tasarlama, prototip geliştirme, faydalanıcı ile test etme süreçlerinin tümünü kapsayan bütünsel, yenilikçi bir yöntem.

Programla ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru için: www.factory.teyit.org

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.