Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EYT’lilerin Ankara buluşmasını Ali Tezel değerlendirdi: “Eylemler devam edecek”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) pazar günü Ankara’da buluştu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin organize ettiği etkinlik, Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Otobüslerle Yenimahalle’de bulunan Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’ne gelen EYT’liler salona sığmadı. Salona giremeyen  binlerce EYT’li binanın bahçesine kurulan ekranlardan programı izledi.

Dernek Başkanı Gönül Boran Özüpak her seçimde vaatte bulunulduğunu fakat sıranın bir türlü EYT’lilere gelmediğini söyledi. Hükümeti uyaran Özüpak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz bir milletiz ve devlet bizim. Bizi hafife alıp ‘boş işler’ yaptığımızı söyleyenler iyi bilsin ki her partinin tabanında EYT mağduru vardır. Milletin tepkileri unutulmamalı. Sadaka istemiyoruz. Bizler edep, hukuk içinde taleplerimizi dile getiriyoruz. Bizler de sandıkta yanımızda duranların yanında olacağız. Sonuç alıncaya kadar da mücadelemize devam edeceğiz.”

Etkinliğe DİSK ve bağlı sendikalar ile TÜRK-İŞ’e bağlı Petrol-İş ve Tes-İş sendikalarının yöneticileri de katıldı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve İYİ Parti Muğla milletvekilleri de toplantıya katılarak EYT’lilere destek verdi. CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş ve MHP’den ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta da toplantıya katılan isimler arasındaydı. 

EYT’lilerin Ankara buluşmasını, Ali Tezel Medyascope.tv’ye değerlendirdi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.