Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tanzim satış tek örnek değil: Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na alınacak bin işçi için, geceden kurum önünde uzun kuyruklar oluştu

Enflasyon oranlarının beklenenden yüksek çıkmasının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan gıda fiyatlarının aracılar yüzünden yüksek olduğunu ve buna karşı hızla tanzim satışa başlanacağını söylemişti. İstanbul ve Ankara’da dün ilk kez açılan tanzim satış noktaları, ucuz sebze almak isteyen vatandaşların oluşturduğu uzun kuyruklara sahne oldu.


Kuyruklar sadece tanzim satış stantlarının önünde değildi. Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na (TTK) alınacak bin işçi için müracaat etmek isteyen vatandaşlar, geceden kurum önüne gelerek uzun kuyruklar oluşturdu. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TTK’ya ilk etapta 1000, ikinci etapta 500 olmak üzere toplam 1500 “yer altı üretim işçisi” alımı için başvuruların, 12 Şubat günü mesai saatinden itibaren başlayacağını duyurmuştu. İŞ-KUR, başvuruların ildeki bütün ilçe ve belde belediyelerinde, internet ve ALO 170 hattından da yapılabileceğini duyurmasına rağmen, gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Ereğli ve Bartın’daki Çalışma ve İş Kurumu müdürlükleri önünde gece uzun kuyruklar oluştu. İlk günde başvurular 5 bini aştı.

İki yıldır gündemde olan TTK’ya işçi alımı, yerel seçimlere kısa bir süre kala hayata geçiriliyor.

TTK’ya yapılacak maden işçisi alımı için Zonguldak’a 700, Bartın’a 200 ve Karabük’e 100 kontenjan ayrıldı. İş için 18 ile 32 yaş arasında, askerlikle ilişiği olmayan adaylar başvuru yapabilecek.

DİSK Araştırma Dairesi’nin verilerine göre geniş̧ tanımlı işsiz sayısı 6 milyon 351 bine yükseldi. Bir yılda 500 binin üzerindeki işçi işsiz kaldı. Durum böyle olunca, en ufak bir iş ve işçi ilanı için insanlar geceden sıraya giriyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.