Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Honda, Türkiye’deki Civic üretimini durduruyor

Honda, 2021 yılından itibaren Türkiye’de üretim yapmayacağını duyurdu. Honda tarafından yapılan açıklamada, “Türk hissedarlar ile yapıcı diyaloğumuz sürecek. Türkiye’deki iş operasyonlarımıza devam etme niyetindeyiz” denildi. Türkiye’nin en çok ihracat yapan 20 şirketinden biri olan Honda Türkiye, 1997’den beri Civic marka araç üretiyordu.

Honda Türkiye’nin Kocaeli, Gebze’deki fabrikasında yılda 50 bin otomobil üretiliyor ve 770 kişi çalışıyor. Fabrikada üretilen otomobiller Almanya, Polonya, Romanya gibi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Mısır ve İsrail’e ihraç ediliyor.

Honda’nın fabrikasını Japonya’ya taşıması bekleniyor. Japonya ile Avrupa Birliği arasında 1 Şubat 2019’da imzalanan anlaşma gereği Japon ürünlerine yönelik yüzde 10’luk gümrük vergisi AB tarafından kademeli olarak indirilecek. Honda, aynı zamanda İngiltere’de kurulu bulunan ve 3500 kişini çalıştığı fabrikasını da kapatma kararı aldı. İngiltere Brexit referandumu sonrasında AB’den ayrılma kararı almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.