Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Bayrampaşa’da kentsel dönüşüm: İsmetpaşa Mahallesi sakinleri yerinde iskan istiyor

Haber, kamera ve kurgu: Doğu Eroğlu

Kamera: Saniye Kaya

İstanbul’da Bayrampaşa’nın İsmetpaşa Mahallesi’nde, Sağmalcılar Cezaevi’nin boşalan arazisinde başlayan dönüşüm projesi, mahalle sakinlerinin de hayat tarzını etkilemek üzere.

Mahallelinin kendi konutlarını terk edip cezaevi arsasında yapılan bloklara taşınması isteniyor. 2227 konutluk bölgede 1700’den fazla ıslak imzalı dilekçe toplayıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı dönüşüm projesine karşı çıkan İsmetpaşa Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği ise mahallelinin hak arama faaliyetlerini kolaylaştırmaya çalışıyor. Derneğin 15 Şubat 2019’da gerçekleştirdiği ve araştırmacı ile hukukçuların mahallelinin sorularını yanıtladığı toplantıyı izledik ve dernek yetkilileri ile İsmetpaşa Mahallesi sakinleriyle dönüşüm projesini konuştuk.

Müzik: girlnextdoor – Le Passion (FNF #5) (https://soundcloud.com/girl-next_door/le-passion)


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.