Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amazon Ormanları’nda ölü balina bulundu

Brezilyalı çevreciler Amazon Ormanları’nın derinliklerinde ölü bir balina buldu. Bilim insanları şaşkın. Balinanın oraya nasıl geldiği araştırılıyor.

Brezilyalı deniz biyologları, Amazon Nehri üzerindeki bir adaya vuran kambur balinanın sırrını çözmeye çalışıyor. Balinayı, çevre aktivisti grup Bicho D’Agua’nın, akbabaları takip eden bazı üyeleri buldu. Akbabaların bulunduğu adacığa çıkan çevreciler, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Ormanın içinde, kıyıdan yaklaşık 50 metre uzakta, 8 metre boyundaki bir balinanın ölüsü yatıyordu.

Balinanın henüz yavru olduğu tahmin ediliyor. Buraya nasıl geldiği belli değil. Brezilya’nın Atlantik Okyanusu kıyıları, on binlerce kambur balinaya ev sahipliği yapıyor. Ancak kambur balinalar yılın bu vaktinde çoktan Güney Kutbu’na göç etmiş oluyor. Yavru balinanın annesinden bilinmeyen bir sebepten dolayı ayrıldığı ve kaybolduğu tahmin ediliyor. Balinanın nasıl öldüğü de bilinmiyor.

Kambur balinanın soyu geçtiğimiz yüzyılda tükenme noktasına gelmişti. 1994’te Güney Amerika kıtası ve Antarktika için getirilen avlanma yasağı sayesinde, sayıları arttı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.