Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bin Ladin’in oğluyla ilgili bilgi getirene ABD’den 1 milyon dolar ödül

ABD Dışişleri Bakanlığı, internet sitesinden yaptığı açıklamada, El Kaide örgütünün 2011’de öldürülen lideri Usame bin Ladin’in oğlu Hamza bin Ladin hakkında bilgi verecek kişilere 1 milyon dolar ödül vereceğini duyurdu.

Siteden geçtiğimiz hafta perşembe günü yapılan açıklamada, Hamza bin Ladin’in, örgütün yeni lideri olduğu belirtilmişti. Bin Ladin, internette yayınlanan sesli ve görüntülü mesajında takipçilerini, babasının Mayıs 2011’de ABD askeri güçlerince öldürülmesinin intikamını almak için, ABD ve onun Batılı müttefiklerine karşı saldırılar düzenlemeye çağırdı. Aynı gün Hamza bin Ladin’in mal varlığı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından donduruldu ve kendisine seyahat yasağı konuldu.  

Usame bin Ladin, Pakistan’da ABD deniz piyadelerince öldürülmüştü. 2001’de ABD Dünya Ticaret Merkezi’ne düzenlenen saldırının planlayıcısı ve faili Muhammed Atta’nın kızıyla evli olduğu bilinen 30 yaşındaki Hamza bin Ladin’in Afganistan-Pakistan sınırında olduğu sanılıyor.   

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.