Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Faruk Bildirici, 27 yıldır çalıştığı Hürriyet Gazetesi’ne veda etmek zorunda bırakıldı

Türkiye’de gazetecilik mesleğinin en üretken ve saygın isimlerinden Faruk Bildirici, 27 yıldır çalıştığı Hürriyet Gazetesi’ne veda etmek zorunda bırakıldı. Doğan Grubu’ndan Demirören Grubu’na geçmesinin ardından Hürriyet’te yaşanan gazeteci kıyımının artarak devam etmesi bekleniyor.

Hürriyet yönetiminin, Bildirici’ye artık kendisi ile birlikte çalışmak istemediğini ilettiği ileri sürülüyor. Bildirici’nin veda yazısı yarın (4 Mart 2019 Pazartesi günü) yayımlanacak.

Ankara gazeteciliğinin en parlak isimlerinden olan Bildirici, muhabirlik ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptıktan sonra 2010’da Hürriyet’in okur temsilciliği görevini üstlenmişti.

Parlak bir kariyer

10 Kasım 1956’da Gaziantep, Nizip’te doğan Faruk Bildirici, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdikten sonra Haziran 1980’de Cumhuriyet’te gazeteciliğe başladı. 12 Eylül askeri döneminde sıkıyönetim ve eğitim muhabirliği, 1983 seçimlerinden sonra da Başbakanlık, ANAP ve parlamento muhabirliği yaptı. Bir süre haber müdürlüğü görevinde bulunduğu Cumhuriyet’ten, Nisan 1992’de ayrıldı.

Sabah Gazetesi’nde beş ay çalıştıktan sonra Ekim 1992’de Hürriyet’e geçen Bildirici hem Ankara Büro Şefliği yaptı, hem de yazı dizileri, portre yazıları ve araştırma kitapları yayınladı.

Bildirici’nin kitapları:

Gizli Kulaklar Ülkesi (Şubat 1998)

Maskeli Leydi: Tekmili Birden Tansu Çiller (Temmuz 1998),

Üniforma Slogan Biber (Şubat 1999)

Kuzum Bülent: Ecevit’e Aileden Mektuplar (Şubat 2000)

Siluetini Sevdiğimin Türkiyesi (Temmuz 2000)

Anıtkabir Racon Zambak (Nisan 2001)

Hanedanın Son Prensi: Mesut Yılmaz ve ANAP’lı Yıllar (Aralık 2002)

Yemin Gecesi : Leyla Zana’nın Yaşamöyküsü (Şubat 2008)

Serkis Bu Toprakları Sevmişti (Ekim 2008)

Günahlarımızda Yıkandık (Haziran 2018)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.