Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

OECD, Türkiye ekonomisinin 2019 yılında yüzde 1,8 oranında küçüleceğini öngörüyor

Türkiye’nin de üyesi olduğu Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), üye ülkeler için geçici ekonomik görünüm raporunu bugün yayınladı. Euronews’un haberine göre, kasım ayındaki geçici raporda Türkiye ekonomisi için 2019 yılında yüzde 0,4 küçülme öngören OECD, bu kez ekonomik küçülme oranının yüzde 1,8 olacağı tahmininde bulundu. Böylece OECD, kasım ayında açıkladığı küçülme rakamını 1,4 puan artırarak revize etti. OECD, 2020 yılı için Türkiye’de öngördüğü yüzde 2,7 oranında büyüme hızını ise 0,5 puan artırarak, yüzde 3,2’ye çıkardı.

Raporun Türkiye ile ilgili bölümünde, büyüme görünümünün zayıf kalmaya devam ettiği vurgulanırken, iç talebin 2018 yılı ortalarından bu yana finans piyasasındaki baskı ve sıkı makro ekonomik politikaların ardından keskin bir şekilde düştüğü yorumu yapıldı.

Finans piyasalarında istikrar sağlandığı ve dış rekabet gücünün arttığı kaydedilen raporda, bununla birlikte ekonomide güven sorunu ve şirketlerin yüksek borçlarının yarattığı sıkıntının devam ettiği belirtildi. Bunların yanı sıra, sıkı para politikası ve Euro Bölgesi’ndeki düşük talep nedeniyle iç ve dış talepte olumsuzlukların süreceği vurgulandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.