Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

297 günlük Flormar direnişi sona erdi

Flormar Fabrikası’nda Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi, işverenin sunduğu teklifin kabul edilmesiyle sona erdi.

Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Flormar kozmetik fabrikasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan çoğunluğu kadın 132 işçinin 15 Mayıs 2018’den bu yana fabrika önünde sürdürdükleri direniş 297. gününde anlaşma ile sonuçlandı. 

Petrol-İş Sendikası’na dün gelen yazılı teklife göre, işçilere 12 maaş sendikal tazminat ve çalışmadıkları süre için dört maaş ödeme yapılacak. Atılan işçiler işe iade edilmeyecek.

Petrol-İş Gebze Şubesi’nde dün akşam işverenin teklifi işçiler tarafından oylandı. 73 işçiden 20’si teklife karşı çıkarken 53 işçi teklifi kabul yönünde oy kullandı. Böylece direniş 297 gün sonra sona erdirildi.  

Yaşanan süreci Petrol-İş Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik anlattı. Tekik, “Hukuk mücadelemiz devam edecek” dedi.

Mesut Tekik ile yaptığımız söyleşinin tamamını dinlemek için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.