Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taksim Dayanışması: “Gezi’yi lekeleme çabalarını reddediyoruz”

Taksim Dayanışması üyeleri, Gezi eylemlerine ilişkin iddianame ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Gezi’yi lekelemeye yönelik beyhude çabalarınızı reddediyoruz” denildi.

Taksim Dayanışması üyeleri, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili 16 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının istendiği iddianame ile ilgili açıklama yapmak üzere Karaköy’deki Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Büyükkent Şubesi’nde bir araya geldi. Geniş katılımın olduğu toplantıda CHP İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker ile HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi hazır bulundu.

Davanın sanıklarından mimar Mücella Yapıcı’nın okuduğu basın açıklamasında öne çıkan kısımlar şöyle:

– Gezi, ülkemizin toplumsal tarihinin en parlak ve onurlu sayfasıdır. Çaresizce iddia ettiğiniz gibi, içeriden veya dışarıdan bir şefi, reisi, yönlendiricisi, talimat vereni, tepe örgütü, finansörü yoktur! Gezi Direnişi’ni suçla, terörle, darbeyle, kalkışmayla anılan bir eyleme dönüştürmenize asla izin vermeyeceğiz. 

– Burada yargılanmak istenen, bu 16 kişi nezdinde, ülkemizin 80 kentinde Gezi’ye katılarak anayasal haklarını kullanan, demokrasiye güç vermiş milyonlarca yurttaşımızdır.

– Bu akıl ve hukuk dışı iddianame derhal geri çekilmeli, iddianamede görüldüğü üzere somut hiçbir delil olmadığı halde kurgu ithamlarla tutuklu yargılanan Mehmet Osman Kavala ve Yiğit Aksakoğlu derhal serbest bırakılmalıdır. 

– Polisiyle, yargısıyla, medyasıyla hakikati baskılayıp tarihi yeniden yazmaya çalışanlara inat, gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki, bu ülkeye bir gün demokrasi gelecekse, gücünü Gezi’nin eşitlikçi, özgürlükçü ve barışçıl birlikteliğinden alacaktır. Milyonları da yargılasanız, bu gerçeği yok edemeyeceksiniz. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.