Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Slovak işadamı, gazeteci Jan Kuciak’ın öldürülmesi emrini vermekle suçlandı

Slovakya’da bir yıl süren soruşturmanın ardından savcılar, 27 yaşındaki araştırmacı gazeteci Jan Kuciak ve nişanlısı Martina Kusnirova cinayetleriyle ilgili olarak mafyayla bağları olduğu iddia edilen işadamı Marian Kocner’i suçladı.

Savcı Dusan Kovacik, 2017 yılında kapatılan bir organizasyonun yöneticisi olan girişimci Marian Kocner’in Kuciak ve nişanlısının öldürülmesini emrettiğini söyledi. Kovacik, haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada, “8 Mart’ta savcılık, gazeteci Jan Kuciak’ın öldürülmesini emrettiği için Marian Kocneri resmen suçladı” dedi. Savcı Kovacik “Cinayetin sebebi kurbanın gazetecilik çalışmasıydı. Silaha ulaşamadık, ancak silah ve mühimmat hakkında kanıtlarımız var” açıklamasında bulundu.

Kocner, Banska Bystrica kentinde dolandırıcılık suçlaması nedeniyle gözaltında tutuluyor.

Kuciak, geçtiğimiz yıl 21 Şubat akşamı nişanlısı Kusnirova ile evinde ölü bulunmuştu. Yerel bir internet sitesi olan Aktuality.sk gazetesinde çalışan gazeteci, çok sayıda işadamı ve üst düzey politikacının karıştığı yolsuzluğun yanı sıra, İtalya’nın ünlü ‘Ndrangheta Mafyası’nın Slovakya’daki ilişkileriyle ilgili haberler yazıyordu.

Çifte cinayet, 1989’daki Kadife Devrim’den bu yana ülke çapındaki en büyük gösterileri tetiklemiş ve eylemciler iktidar partisi SMER-SD’nin lideri Başbakan Robert Fico’nun istifasını istemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.