Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin blogunda yazdı: “Dereyi görmeden ‘Ankara cepte, İstanbul sırada’ diye paçaları sıvaması, muhalefeti hezimete götürebilir”

Gazeteci Murat Yetkin “Doğrusu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da yapabileceği bütün hataları yapıyor ama, iktidar onda” diye başladığı son yazısında, medyanın tek sesli hale gelmesinin pekâlâ iktidarın aleyhine olabileceğini söylüyor.

Muhalefet partilerinden SP ve HDP’nin daha akılcı bir strateji izlediklerini vurgulayan Yetkin, CHP ve İYİ Parti’nin büyük şehirlerde dereyi görmeden paçaları sıvamış olabileceğine dikkat çekiyor: “CHP ve İYİ Parti cephesindeki asıl vahim hata eğilimi, ‘Ankara cepte, İstanbul’un eli kulağında’ havasına kendilerini kaptırmış görünmeleri.
Türkiye’nin tanık olduğu en sert ve iç ve dış politika üzerinde belki de en çok etkisi olacak 31 Mart seçimleri öncesinde yayılan bu ‘zaten kazandık’ havası ve onunla gelen rehavetin faturası Kemal Kılıçdaroğlu’na da, Meral Akşener’e de çok ağır olabilir. Tunç Soyer İzmir’i CHP-İYİ elinde tutacak gibi görünüyor. Ama Ankara’da Yavaş, hele İstanbul’da İmamoğlu için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Bu rehavet havasıyla çekişmeli geçeceği anlaşılan Bursa, Adana ve Antalya’nın da AK Parti-MHP ittifakında kalması şaşırtıcı olmaz.”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.