Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Market ve hallere açılan rekabet soruşturması bir yıldan önce tamamlanamayacak

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr Ömer Torlak, meyve ve sebze fiyatlarında haksız rekabet yapıp yapmadıklarının tespiti için market ve hallere yönelik başlatılan soruşturmaların yaklaşık bir yıl süreceğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye tarafından düzenlenen Dijital Çağda Türkiye İçin Fırsatlar: Kamu Politikaları, İnovasyon ve Büyüme Konferansı için İstanbul’da bulunan Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, kurulun devam ettirdiği soruşturmalar hakkında açıklamalar yaptı.

Torlak, meyve ve sebzede haksız rekabet yapıp yapmadıklarının tespiti nedeniyle market ve hallere karşı başlatılan soruşturmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Soruşturmalar açıldı, tebligatlar yapıldı ve eşzamanlı olarak duyuruldu. Soruşturma sonuçlanana kadar masumiyet karinesini esas alarak, teşebbüslerin itibari değerlerini de gözetmemiz gerekiyor. Süreç başladıktan sonra, dosyada görevli arkadaşlar dışında, süreç sonuçlanana kadar hiçbirimizin dosyadan haberi olmaz, olması gereken de bu. Tamamlandıktan sonra biz de vâkıf oluruz. Kanunun öngördüğü süreler var, ek süre imkanları var. Yaklaşık 9-12 aylık bir süreci öngörüyoruz. Bu tabii öngörebildiğim süre. Dolayısıyla yaklaşık bir yıla yakın süreç içinde dosyalar tamamlanacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.