Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rabia Naz’ın memleketi Eynesil’de, AKP’li mevcut belediye başkanına karşı CHP’li aday açık ara önde

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın şüpheli bir biçimde hayatını kaybettiği Giresun’un Eynesil ilçesindeki yerel seçim yarışında, yeniden aday gösterilen AKP’li mevcut belediye başkanı Coşkun Somuncuoğlu karşısında CHP’nin adayı Ahmet Latif Karadeniz açık ara önde.

Anadolu Ajansı’nın verilerine göre sandıkların yüzde 76’sının açıldığı Eynesil’de, CHP’nin oy oranı yüzde 57, AKP’nin oy oranı ise yüzde 37. 

Giresun’un Eynesil ilçesinde 13 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin farklı iddialar gündeme gelmişti. Rabia’nın babası Şaban Vatan, AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatıldığını iddia etmişti.

Şaban Vatan bugün oyunu kullandıktan sonra bir konuşma yaparak, “Ey Eynesil milleti, hepinize şükranlarımı sunuyorum. Çocuk cinayetine karşı oy kullandınız, hepiniz evladınıza sahip çıktınız. Bugüne kadar yargı önü açık olduğu halde korunan zalime Allah’ın izniyle hesap soracağız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.