Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP Antalya’da vuruşarak çekiliyor!

AKP Antalya’da, 19 ilçede, büyükşehir belediyesi seçimlerinin sonucuna itiraz etti. Antalyalı gazeteci Bünyamin Tokmak’a göre bu itiraz, seçimin sonucunu değiştirmeyecek ama seçimi kazanan CHP adayı Muhittin Böcek’in mazbatasını alıp göreve başlamasını geciktirecek. Kazanılacak bu zaman sayesinde de belediyede belgeler yok edilecek, soruşturmaya konu olabilecek iş ve işlemlere ilişkin deliller karartılacak.

Yine gazeteci Bünyamin Tokmak’a göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde işçi statüsünde çalışanlardan seçimi kaybeden AKP’li Başkan Menderes Türel’e yakın olanlar, yüksek tazminatlar ödenerek işten çıkarılıyor. Muhittin Böcek’in de görevi devralması halinde nasıl olsa çalışmayacağı bu insanlar da tazminatlarını alıp ortadan kayboluyor.

Tokmak, Menderes Türel’in seçimden altı gün önce NTV canlı yayınında iki müjde verdiğini hatırlatarak şu bilgiyi de paylaştı:

“Bunlardan ilki, Antalya’da sabah 05.00-07.00 ve akşam 19.00-21.00 saatleri arasında belediyeye ait otobüslerde ulaşımın ücretsiz olacağıydı. Uygulama hemen başlatılmıştı ve altı gündür devam ediyordu. Ancak seçim kaybedildikten hemen sonra, 1 Nisan itibarıyle uygulamaya son verildi. Türel’in ikinci müjdesi olan Varsak tramvay hattında da tam olarak tamamlanmamasına rağmen seçimden önce seferlere başlanmıştı. Bu seferler de 1 Nisan akşamı, teknik çalışmalar bahane edilerek sona erdirildi. Her iki düzenleme halen görevde olan Menderes Türel’in yönetimindeki büyükşehir belediyesi kadroları tarafından yapıldığı halde sosyal medyada ‘CHP’li Muhittin Böcek seçilir seçilmez bedava otobüsü, tramvay seferini kaldırdı’ haberleri yayılıyor.”

Öte yandan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan CHP’li Muhittin Böcek adına avukatı Cansel Çevikol Tuncer tarafından yazılı bir açıklama yapılarak, yönetimi devralmak ve göreve başlamak için il seçim kurulundan mazbata almak gerektiği hatırlatılıp, bu yüzden Böcek’in henüz göreve başlamadığı vurgulandı. Açıklamada belediyenin faaliyetleri ile ilgili olarak da şu bilgi verildi:

“Seçim sırasında önceki başkan tarafından vaat edilen 5 ton ücretsiz su ve ücretsiz ulaşım projelerine seçimden sonra ara verilmesi veya iptal edilmesi, mevcut personel iş akitlerinin feshedilmesi ve birtakım sendikalar tarafından belediye ve bağlı kuruluşları ile iştiraklerinde yürütülen iş ve işlemler ile ilgili herhangi bir bilgimiz ve talimatımız bulunmamaktadır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.