Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Sever’e “terör örgütü üyeliği” soruşturmasından takipsizlik

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başdanışmanlarından Ahmet Sever hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2018 yılının Kasım ayında başlatılan “silahlı terör örgütü üyeliği” soruşturmasından takipsizlik kararı çıktı.

Takipsizlik kararının gerekçesi şöyle:

“Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan araştırmada şüphelinin herhangi bir terör örgütüyle irtibatlı ve iltisaklı olduğuna dair herhangi bir somut delilin tespit edilmediği, herhangi bir terör örgütünün eylemlerini meşru gösterir ve övücü söyleminin olmadığı anlaşılmış, bu nedenle, şüpheli hakkında atılı suçtan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.”

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın ayrıntıları gizlilik kararı nedeniyle öğrenilememişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.