Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu’nun Kartal ziyaretinden Fırat Fıstık’ın izlenimleri


Ekrem İmamoğlu bugün Kartal’daydı. İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı seçilen Gökhan Yüksel’in mazbata almasını kutladı. Kartal’daki kutlama ziyareti mitinge dönüştü.

Ekrem İmamoğlu’nun Kartal programını izlemek için yeni açılan Gebze-Halkalı banliyö tren hattını kullanarak Kartal’a ulaştık. İstanbul’un, hatta memleketin her köşesinde olduğu gibi trende de çoğu yolcu ya telefonlarından gündemi takip ediyor ya da birbirleriyle seçim sonuçlarını tartışıyordu. İmamoğlu’nun ilk ilçe ziyaretini Kartal’a yapmasının sebebi, seçim çalışmaları sırasında Gökhan Yüksel’i ziyaret etme sözüydü.

Belediye binası önünde gerçekleştirilecek programın 12.00’de başlaması bekleniyordu. Binanın önüne vardığımızda, sadece binanın önündeki avlu değil; meydanı kesen 5-6 sokak da hıncahınç doluydu. İnsanlar, parti bayraklarından ziyade Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşırken, özellikle kadınlar kalabalığa rengini veriyordu.


Gökhan Yüksel, Kartal’da oyların yüzde 51’ini alarak İstanbul’un ilçelerinde göreve gelen en genç belediye başkanı olmuş ve mazbatasını almıştı ancak herkesin merakla beklediği tek bir isim vardı: Ekrem İmamoğlu. Belli ki hazırlanan konuşmalar ve tüm ziyaret programının akışı Kartallıların coşkusu ve heyecanına göre değiştirilecekti, öyle de oldu.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel mikrofonu eline aldı, “Fazla sürenizi de almak istemiyorum” diyerek 2 dakikalık çok kısa bir konuşma yaptı. CHP’nin yerel seçimler boyunca ortaya koyduğu politikanın bir resmini yansıtan Yüksel, “Bugün göreve resmi olarak başladım. Artık hizmet etme vaktidir, şimdi normalleşme vaktidir” dedikten sonra “Bugün bir de misafirim var; 16 milyonun Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu…” sunuşuyla İmamoğlu’nu balkona davet etti.

“Başkan İmamoğlu…”

Alanı hıncahınç dolduran Kartallılar, İmamoğlu konuşma için mikrofonu aldığında “Başkan İmamoğlu” sloganıyla meydanı inletti. Uzun süre tezahürat ve sloganların bitmesini sakinlikle bekleyen İmamoğlu, aynı sakinlikle konuşmasına başladı ve alandaki durumu şöyle özetledi: “Ben, Gökhan başkanı tebrik etmeye geldim. Görüyorum ki siz de beni tebrik etmeye gelmişsiniz.”

AK Partililere: “Tüm değerlerinizle sizi kucaklamaya hazırım”

Sandık başında görev yapan tüm partilerden yurttaşlara teşekkür eden İmamoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin seçimin ertesi günü yaptığı “1 oyla bile seçim kazanılır” açıklamasını da hatırlatarak “Madem, bu sayıyı bu kadar yetersiz gören cümleler kurabiliyorlar. Niçin o zaman, 3 bin oyla ilk gece saat 22.00’de kutlama yaptılar. Ve sonra yanıldıklarını anladılar. Bunu da sorgulasınlar bari. Ama 1 oyla da seçim kazanılır” dedi.

Seçim süreci boyunca da, sonrasında da İmamoğlu’nun sakin tavrı herkesin kabulü; birçok kişi zaferin de bu şekilde geldiğini düşünüyor. İmamoğlu konuşma tarzı diye bir şey var ve her zamanki kapsayıcı, kucaklayıcı, sakin tavrını Kartal’daki konuşmasında da sürdürdü: “Bugün Kartal’dan tüm AK Partili kardeşlerime sesleniyorum; ben kollarımı açtım, tüm maneviyatınızla, tüm ahlakınızla, tüm değerlerinizle sizi kucaklamaya hazırım.”

NTV, CNN, Habertürk…

Konuyu seçim gecesi Anadolu Ajansı’nın 11 saat sonuçları açıklamamasına getiren İmamoğlu, kendisinin konuşmalarını yayınlamayan bazı medya kuruluşlarını isim vererek eleştirdi: “Ailelerine olan sorumluklarından dolayı NTV’yi, Şahenk Ailesi’ni, Habertürk’ü, Ciner Ailesi’ni, CNN Türk’ü, Demirören Ailesi’ni takip ediyorum. Ailelerinden ve bugüne kadar iş dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı, kendilerini uyarmayı kendime hak gördüğüm için uyarıyorum.”

Medya organlarının ismi sayıldığında kitleden yükselen yuhalamaları eliyle durduran İmamoğlu, “Yuhalamayın, kimseyi yuhalamayın. Kendinize yazık. Yuhalamak yerine gülün” dedi. Sözleri sıkça alkışlarla kesilen İmamoğlu, konuşmasını ezan okunacağı için erken sonlandırdı.


Belediye başkanından fazlası mı?

İmamoğlu’nun Türkiye siyasetinin geleceğinde daha çok ismini duyacağımız neredeyse kesin gibi. Şimdiden cumhurbaşkanlığı soruları bile soruluyor. Konuşma ve müzik sustuğunda, İmamoğlu hâlâ Kartallıları selamlıyordu. Alandan çıkmak için arkamızı döndüğümüzde 50-60 yaşlarında bir teyzenin bağırışına tanıklık ettik: “Allah benden alıp, sana nice yaşlar versin, yolunu açık etsin oğlum…” Alandaki herkes İmamoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görüyordu ama belli ki çoğunun beklentisi bu teyzenin haykırışı gibi, daha da fazlasıydı…


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.