Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın kabinesinde bir istifa daha: İç Güvenlik Bakanı Nielsen görevinden ayrıldı

ABD İç Güvenlik Bakanı Kristjen Nielsen görevinden istifa etti. Yayınladığı istifa mektubunda bu kararına yönelik herhangi bir gerekçe belirtmeyen Nielsen, “Kenara çekilmem için doğru bir zaman” demekle yetindi. Nielsen istifa ettiği koltuğa Aralık 2017’de oturmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump da bir tweetle Nielsen’in görevinden ayrıldığını duyurdu. Nielsen’e hizmetlerinden ötürü teşekkür eden Trump, halihazırdaki Gümrük ve Sınır Muhafaza Şefi Kevin MacAleenan’ın Nielsen’in yerine vekaleten atandığını belirtti.

ABD basınında, Başkan Trump’ın, Bakan Nielsen’in Orta Amerika’dan gelen ve sığınma başvurusu yapan mültecilere karşı toleranslı tutumu nedeniyle rahatsız olduğu yönündeki iddialar bir süredir gündeme geliyordu.

Başkan Trump’ın Meksika sınırına duvar örme politikasının destekçilerinden biri olan Nielsen, bu yüzden zaman zaman protestoların hedefi oluyordu. Nielsen’in görevleri arasında Meksika sınır duvarını hayata geçirmek de bulunuyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.