Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Binali Yıldırım’dan şaibe iddiası: “Oylarımız sandıkta iç edildi, seçim murdar olmuştur”

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım uzun bir süre sonra ilk kez basının karşısına çıktı. Yıldırım, seçimde usulsüzlükler yapıldığını iddia etti ve “Oylar yeniden sayıldıkça bana verilenler artıyor, neden?” diye sordu. Yıldırım seçimin tekrarlanması durumunda yeniden aday olup olmayacağı sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

“Oylar sandıkta iç edildi”

Binali Yıldırım, ”Oylar sandıkta iç edilmiştir, bu kadar açıktır. Bizim oylarımız karşı adaya yazılmıştır” iddiasında bulundu ve ”Seçimde yapılan usulsüzlükler, yanlışlıklar, şaibeler, oy hırsızlıklarıyla sınırlı değil. Daha birçok yanlışlar var” diye konuştu.

AKP adayı, itiraz sürecinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) nezdinde devam ettiğini hatırlatarak, “Hepimize düşen, sonucu sükûnetle beklemektir. Dış ülkelere mesajlar göndermek, dış ülkelerin Türkiye’ye baskı yapmasını sağlamak, bunlar bizim milletimizin canını sıkmaktadır” dedi.

“Seçim murdar oldu”

Binali Yıldırım, “Seçimin bu şekle dönüşmüş olması tatsız bir şey. İstanbul gibi memleket büyüklüğünde bir şehri yönetecek başkanın şaibeler ve sakatlanmış bir seçim sonucuyla başkan olması doğrusu pek hoş bir şey olmaz” diye konuştu.

Yıldırım, “Bu seçim başlı başına murdar olmuş bir seçimdir. Murdar etin de kavurması olmaz” dedi ve seçimin tekrar edilmesi gerektiğini savundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.