Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YSK, Maltepe’de yeniden sayımı tamamlanan sandıkların bir kez daha sayılmasını kabul etmedi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP’nin itirazını kabul etti ve Maltepe ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı. Kalan 179 sandığın sayımı devam edecek. Sayım tamamlanınca, YSK’nın büyükşehir belediye başkanlığını kimin kazandığı konusundaki kararını açıklaması bekleniyor.

400 sandığın yeniden sayılması kararı, YSK’nın “tam kanunsuzluk gerekçesi” ile kaldırıldı.

Maltepe’deki 1089 sandığı iki sandık kurulu sayıyordu. Maltepe 1. ve 2. İlçe Seçim Kurullarının hâkimleri, sayımı hızlandırmak için yeni sayım istasyonları kurarak bu sayıyı 12’ye çıkardı. AKP ve MHP, 800 sandık sayıldıktan sonra sayıma itiraz etti, sayım durdu. İl Seçim Kurulu ardından, eklenen 10 sandık kurulunun yaptığı sayımı iptal etti. Yani yeniden sayımı tamamlanan oyların bir kez daha sayılması istendi.

YSK, CHP’nin bunun üzerine yaptığı başvuruyu haklı buldu ve kararı iptal etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.