Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lazio taraftarlarının açtığı Mussolini pankartı tepkiyle karşılandı

İtalya’nın Milano kentinde dün akşam oynanan Milan-Lazio İtalya Kupası yarı final karşılaşması öncesinde, Lazio’nun fanatik taraftar grubu “Irriducibili”, faşist diktatör Benito Mussolini adına pankart açtı. Taraftar grubunun hazırladığı “Benito Mussolini onuruna” yazılı pankart, 1945’te Mussolini’nin ayaklarından asıldığı Milano’nun Piazzale Loreta Meydanı yakınlarında açıldı.

Başkent Roma’nın takımı Lazio’nun fanatik taraftar grubu meydanda pankartı açıktan sonra faşist sloganlar attı ve faşistler arasında simge haline gelen “Roma Selamı” verdi. Yaşanan olay, Nazi faşizminin sonunun kutlandığı İtalyan ulusal bayramından bir gün önce gerçekleşti. İtalyan haber ajansı ANSA, aralarında Inter taraftarlarının da bulunduğu 19 kişinin gözaltına aldığını bildirdi.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, Twitter’da yaptığı açıklamada “Fiziksel veya sözlü olsun, herhangi bir şiddet türüne tolerans göstermeyeceğiz. Durumu dikkatlice izleyen polis kuvvetlerine teşekkür ederim” dedi.

Siyahi futbolcuya ırkçı tezahürat

Lazio’nun faşist taraftar grubu “Irriducibili” San Siro Stadyumunun çıkışında da Milan’ın siyahi oyuncusu Bakayoko’ya yönelik ırkçı tezahüratlarda bulundu. ANSA, Lazio taraftarlarının daha önce de en az iki maçta Bakayoko’ya yönelik benzer ırkçı ifadeler kullandıklarını yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.