Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

12 kişinin öldüğü Aladağ yurt yangını davasında nihayet sona gelindi: Karar duruşması 4 Temmuz’da

Adana’nın Aladağ ilçesinde, 29 Kasım 2016 tarihinde 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 24 öğrencinin ise yaralandığı Süleymancılar cemaatine ait kız yurdu yangını ile ilgili davanın dokuzuncu duruşması bugün görüldü.

Savcı, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 18 kişi ile ilgili esas hakkında mütalaasını açıkladı. Mütalaada, 18 kişiden yedisinin “taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına” neden oldukları gerekçesiyle cezalandırılmaları talep edildi. Dava kapsamında yargılanan kamu görevlilerinin ise ”ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma suçundan” cezalandırılmaları istendi. Bir sonraki duruşmanın 4 Temmuz’da yapılmasına karar verildi.

Davacı avukatlarından Can Atalay ile duruşmayla ilgili söyleşi gerçekleştirdik.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.